Spannend gevecht om de tweede plaats

2
32


Telenet is het snelst, maar bij de ADSL-providers strijden Belgacom Skynet en XS4All om de tweede plaats.

providermonitor
BREEDBAND (kabel en ADSL)
Ook in de maand maart kreeg je op alle vlakken de snelste internetverbinding van Telenet. De strijd om de tweede plaats blijkt heel wat spannender. Belgacom Skynet en XS4All ADSL Plus vlogen elkaar voortdurend naar de keel, maar Belgacom Skynet biedt deze prestaties wel met een gewone ADSL Go account en verdient daarom van ons de tweede plaats. We begrijpen absoluut niet hoe het mogelijk is dat XS4All ADSL Rocket met een bandbreedte van 8 Mbit/s blijft slabakken in vergelijking met de eerder genoemde ADSL Plus account. Tiscali krijgt de vierde plaats en Scarlet deed het het slechtst. Net zoals in januari en februari valt het in maart opnieuw op dat bij de ftp-downloads Belgacom Skynet en Tiscali niet het hoogste scoren terwijl deze providers nochtans allebei transparante ftp-caching toepassen. Belgacom Skynet moet nog XS4All laten voorgaan en Tiscali eindigt op de voorlaatste plaats (Scarlet bleek het traagst). Aan de downloadsnelheden van Telenet kan uiteraard geen enkele ADSL-provider tippen.

SMALBAND
Met een modem gaat het natuurlijk heel wat trager, maar dan zie je wel wat meer verschil tussen de verschillende providers. Belgacom Skynet biedt zowel met zijn gratis als zijn betalende account de hoogste modemsnelheden. Net op de hielen vinden we Scarlet Freedom Premium terug, onmiddellijk gevolgd door Tiscali Free en Free Plus. Op de zesde plaats treffen we Scarlet Freedom Go aan. De grote verrassing (in negatieve zin) is de zevende plaats van EDPnet, dat vorige maand nog in de top vijf zat. Onderaan bungelen nog steeds VT4.net en XS4All.

De testresultaten voor maart in grafiekvorm vind je op deze pagina.

Conclusie

Systeemvereisten

Vorig artikelDigitale hoofdtelefoon voor ‘pure’ audiobeleving
Volgend artikelEerste digitale camera in de gloednieuwe R-Series

2 REACTIES

  1. Was het maar zo simpel als jij het uitlegt Leo, er komt wel heel wat meer bij kijken, neem dat maar van me aan..
    Er zijn momenten dat Telenet trager lijkt te zijn dan ADSL van Belgacom Skynet vooral het Gamen is er een goed voorbeeld van kijk maar naar de ping snelheid, daar scoort Belgacom Skynet ADSL beter dan Telenet, maar ja het wordt zoals altijd in totaliteit gemeten, probeer maar eens individuele testen uit te voeren.
    And last bit not least : de meeste ADSL providers geven meer up en down giga\’s dan wordt aangegeven in het abonnement, de meeste van mijn vrienden die met ADSL downloaden krijgen per maand 55% meer dan ik, mijn telemeter staat in het rood, de ADSL\’ers kunnen dan nog steeds rustig verder downen…

  2. Telenet zal de snelste blijven, het signaal gaat over coax en glasvezel, en nooit over twisted pair.
    Dit is gewoon fysica.

Reacties zijn gesloten.